Forstå, hvad sprogvinduet er, før det klapper i

Det er boganmeldelsesuge på Lingoblog! I dag bringer vi Lise Bostrups korte anmeldelse af “Sprogvinduet. Guiden til dit barns sprogudvikling.”

Der findes bøger af lingvister, der beskriver børns sprogtilegnelse i videnskabeligt perspektiv, og der findes bøger af pædagoger, der primært ud fra praktiske erfaringer giver fif til, hvordan man kan lave sproglege, der kan få børn til at udvikle deres sprogfærdigheder.

sprogvinduet guiden til dit barns sprogudvikling 4799320Den dansk-canadiske lingvist og barnefar Justin Markussen-Brown kombinerer de to indfaldsvinkler i en dejlig konkret og letlæst bog.

Justin MB beskriver, hvordan fundamentet for beherskelse af sprog lægges fra børns fødsel og frem til puberteten, og ifølge ham er sprog-stimuleringen i denne periode altafgørende for barnets senere færdigheder i forhold til både modersmålet og andre sprog. Markussen-Brown fortæller, hvordan man bl.a. ved at anvende gestik, fantasi og korrigerende gentagelser kan hjælpe et barn til åbne sin sproglige opmærksomhed.

Lise Bostrup er cand.mag. i dansk og tysk og har undervist i dansk sprog på bl.a. Københavns Universitet. Hun er forfatter til en række lærebøger og ordbøger i dansk for udlændinge, samt debatbogen Er dit modersmål okay? om international sprogpolitik. Lise Bostrup er formand for Den Danske Sprogkreds og redaktør af bladet Sprogkræsen.

Justin Markussen-Brown: Sprogvinduet. Guiden til dit barns sprogudvikling. Akademisk forlag 2019. 296 sider.

Skriv en kommentar