Lys på sprog: en julegave for sprogfreaks og sprogpedanter

Alle kender vel Bezzerwizzers sprogversion og Sprogspillet – to nyere danske spil som har med sprog at gøre. Begge er blevet anmeldt på Lingoblog. Det var gode julegaver i foregangne år.

Sprogspillet blev udviklet af forfatter og sprognørd Susanne Staun. Nu har hun udviklet noget nyt, som Lingoblog-læsere kan være glade for. Og en god gave til folk, der er vilde med sprog. Hvis ikke der er andre der tænker på det, kan de måske lægge gaven under juletræet til dem selv! Hun har nemlig udviklet ”sproglys”: glas med en duftende stearinlys i, og en passende sprogtekst på ydre siden.

Hun sendte os et anmeldelseseksemplar, og den havde teksten:

Sproglys med tæft og en behageligt behersket duft af luskebusk og sprogblomster…. Den ideelle gave til pedanten i din vennekreds.

Og så tilføjer hun at man kan tjekke udvalg og priser på Sprogmenageriet.dk

Teksten på vores eksemplar er:

”Jeg ved, hvor din adresse bord”.

Kan du også stave til den?

Her er nogle yderlige eksempler:

Screenshot 2021 12 08 at 09.21.08 Screenshot 2021 12 08 at 09.21.37

 

Her kan man se alle forskellige andre:

https://sprogmenageriet.dk/collections/all

Gaver til sprognørder. Og de dufter. Nogle stinker endda (teksterne, mener jeg). De sendes i nogle flotte kasser.

 

Resized 20211208 093434 1

 

Peter Bakker er lingvist ved Aarhus Universitet. 

6 kommentarer til “Lys på sprog: en julegave for sprogfreaks og sprogpedanter”

  1. Hilarious! Har sendt linket videre til familien. Og så må vi se, hvor meget de synes, jeg trænger til sådan noget! ;-)

    Svar
  2. Supplerende oplysinger: Jeg har nu også tændt mit Sprogmenageriet-lys på vores fransksprogede aften for nyligt. Den var tændt i fire timer, og der er mange brændetimer tilbage. Jeg skønner mindst tredive, fyrre. Jeg har ikke lagt mærke til duften eller aroma, egentlig, og heldigvis. Og glasset er genbrugeligt.

    Svar
  3. Sprogspillet ser sjovt og spændende ud. Det skal helt sikkert med til sprogfestivalen SROGENSE (www.SPROGENSE.dk ) og de skæve og sjove sproglys vil også passe perfekt ind :) :)

    Svar

Skriv en kommentar