Skaberen af dothraki fra Game of Thrones besøger Aarhus Universitet

Skaberen af det fiktive sprog dothraki, fra HBO serien ’Game of Thrones’, flyver hele vejen fra Hollywood til Aarhus Universitet d. 14/9-19/9 2022, hvor han vil holde oplæg om sin erfaring som professionel ’conlanger’.

Dothraki archery
Dothraki-krigere på hest

Han kommer også til at afholde et uformelt meet-and-greet, hvor der vil være mulighed for en autograf eller en selfie!

En conlanger er en person, som laver konstruerede sprog, eller sprog som ikke naturligt er opstået. David J. Peterson er nok den mest succesfulde conlanger i verden. Han er Hollywoods ”go-to conlanger” og har derfor lavet en hel masse fiktive sprog til film og serier som blandt andet: Thor 2, Defiance, The Witcher, Game of Thrones, The 100, Dune m.m.

David J. Peterson studerede engelsk og lingvistik på University of California, Berkeley og fik sin bachelor i årene 1999-2003, hvorefter han fik en kandidatgrad i lingvistik i årene 2003-2006 fra University of California, San Diego. I 2007 var han med til at opstarte organisationen ”Language Creation Society”, som er en organisation for folk, der elsker at lave deres egne konstruerede sprog.

800px David j peterson 2019 06 03
David Peterson

Peterson er derudover forfatter af bogen ”The Art of Language Invention”, som blev udgivet i 2015, og omhandler hvordan man laver sit eget sprog. I bogen bliver der hentet eksempler på conlanging gennem de processer han selv har gennemgået, når han har lavet sine egne sprog. ”The Art of Language Invention” er dog ikke den eneste bog, som Peterson kan lægge navn til. Peterson har også skrevet ”Create Your Own Secret Language: Invent Codes, Ciphers, Hidden Messages, and More”, som er en børnebog, der netop omhandler det at lave sit eget hemmelige sprog, som mange børn er naturligt tiltrukket af. Peterson er også forfatter af bogen ”Living Language Dothraki”, som kan læses af alle, der tænker på at lære dothraki fra Game of Thrones. ”Living Language Dothraki” er en oversigt over grammatikken på dothraki og indeholder derfor ikke et vokabular af sproget. Vil man derimod have et større ordforråd, end de få ord man får gennem ”Living Language Dothraki”, kan man slå op i en komplet online ordbog på dothraki, som også er lavet af blandt andre David Peterson.

Som sagt, så kommer David Peterson til Aarhus Universitet d. 14/9-19/9 2022, så tag endelig en ven i hånden, og oplev et foredrag fra en international lingvist.

 

shopping

Nina Vad Thomsen studerer lingvistik på Aarhus Universitet på 2. semester.

Inspirationen til at invitere David J. Peterson til Aarhus Universitet kom efter at have skrevet en opgave om fiktive sprog, deriblandt dothraki, sammen med to medstuderende, Albert og Geertje, i faget Anvendt Lingvistik. Det er på den måde vildt fedt at se en vision blive til virkelighed efter at være blevet inspireret af en eksamen. En eksamen behøver ikke bare være noget, man synes, skal overstås hurtigst muligt, men en periode der kan slå rødder til nye ideer og ambitioner.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Skaberen af dothraki fra Game of Thrones besøger Aarhus Universitet”

Skriv en kommentar