Sprogense 2022

SPROGENSE 2022

SPROGENSE er en ny sprogfestival i Bogense, hvor alle er velkomne. Det er en involverende, interaktiv og folkelig event med en bred målgruppe, og hvor sproget er omdrejningspunktet.

SPROGENSE blev afholdt første gang i september 2021, et år senere end planlagt, som følge af COVID-19. I 2021 var årets tema ”Sprogets udvikling”.

SPROGENSE afholdes i 2022 d. 16. og 17. september.

sprogense 16 17 2022
SPROGENSE afholdes d. 16. og 17. september 2022

ET BREDT PROGRAM OG FOKUS PÅ ORDBLINDHED

Programmet for den folkelige sprogfestival er ved at tage form med sjove aktiviteter, spændende foredrag, debatter og en række underholdende indslag.

Derudover har festivalen i år fokus på dysleksi, i daglig tale ordblindhed, der er den mest udbredte indlæringsvanskelighed hos børn, mens også unge og voksne oplever at læse- og skrivevanskeligheder kan være en udfordring i dagligdagen.

 

KAN MAN VÆRE ORDBLIND OG LEVE AF ORD?

Oplev Christian Fuhlendorff når han fortæller om sin skoletid, om den modstand han stødte på, men også de gaver han fik i processen, og hvordan han stadig håndterer sin ordblindhed i dag.

Et foredrag der primært henvender sig til forældre til ordblinde børn.

Læs mere her

 

EN RÆKKE ORDBLINDEAKTIVITETER

En ny start på ABC. En ny måde at lære at stave på vha. AiRObot. Kom og hør hvordan elever efter fem uger blev betydeligt dygtigere – mens de havde det sjovt.

En række foredrag med forskere og fagpersoner, som vil fortælle om den nyeste viden om ordblindhed.

Aktiviteter og stande i SPROGGADEN – få inspiration, viden, sparring og gode råd, og måske du selv skal opleve, hvor svært det er at være ordblind i aktiviteten ”Prøv at være ordblind i 10 minutter”?

Elever og lærere fra Nislevgård Efterskole i Otterup vil fredag besøge festivalen med en stand, hvor man kan blive klogere på, hvordan de på skolen får styr på læse- og skrivevanskeligheder.

 

BØRNESHOW, KUNST, MUSIK OG FOREDRAG

Programmet bliver løbende opdateret, og medio august kan du se det samlede program på SPROGENSE.dk, hvor der samtidig åbnes op for billetbestilling.

Læs allerede nu om:

  • Chapper og Tormods Power Børneshow
  • ‘Som man siger’ ved sprogforsker Michael Ejstrup
  • Sprog, toner og billedsprog

Læs mere her

Lingoblog var også med til SPROGENSE 2021. Du kan læse her om nogle af vores indtryk fra sprogfestivalen anno 2021: https://www.lingoblog.dk/nogle-indtryk-fra-sprogfestivalen-sprogense/

Skriv en kommentar