Skriv om et sprogligt emne og vind præmier for i alt 5.000 kr.!

Essay-konkurrence for gymnasieelever

Lingoblog.dk er Danmarks førende platform med fokus på formidling af viden om verdens ca. 7.000(!) sprog. Indlæggene handler om meninger, fakta, og forskningsresultater – alt sammen om og på forskellige sprog. Bloggen bliver læst af sproginteresserede fra hele verden.

Har DU et sprogligt emne, du brænder for at skrive om – og nå ud til et stort, internationalt publikum med? Så læs med her: Vi udskriver nu en konkurrence, hvor du kan skrive om et valgfrit sprogligt emne. De bedste, mest interessante, mest tankevækkende, morsomste, mest provokerende bliver bragt på Lingoblog.dk

For eksempel: tyske kasus… og dine frustrationer med dem; dine oplevelser med fransk i Lyon; gamle vs. unge menneskers sprog; emojis og sprog; sprogbrug i Japan; latinske bøjninger; din dialekt; oplevelser med Google Translate; ghettodansk; sprog i memes; raptekster; de grimmeste eller flotteste skældsord – kun fantasien sætter grænser! Screenshot 2022 09 09 at 22.25.27

Hovedpræmierne for de bedste tre indlæg er på 1.500 kr. De bedste indlæg bliver desuden gennemgået og kvalitetssikret af vores redaktører, som er eksperter inden for sprogforskning, og bliver så publiceret.

Der er tre kategorier:

  1. Det bedste essay om et sprogligt emne skrevet på dansk
  2. Det bedste essay skrevet om et fremmedsprog
  3. Det bedste essay skrevet på et fremmedsprog (fx tysk, fransk, engelsk, spansk, italiensk, japansk, kinesisk, russisk, arabisk, grønlandsk eller færøsk – eller et hvilket som helst andet sprog)

Send dit essay (ca. 1-2 sider) inden den 1.11.2022 til essay@lingoblog.dk og angiv kategori 1, 2 eller 3. Send dit bidrag både som Word- og pdf-fil.

Du har nu en unik chance for at fortælle lige netop DIN historie om et sprogligt emne efter eget valg – grib den!

 

Plakat lille

Lingoblog takker Det Nationale Center for Fremmedsprog for støtten. Tjek dem ud:  https://ncff.dk

Kristoffer Friis Bøegh og Peter Bakker er ansat ved Aarhus Universitet og del af redaktionen på Lingoblog.

4 kommentarer til “Skriv om et sprogligt emne og vind præmier for i alt 5.000 kr.!”

  1. Hej
    Jeg har en udvekslingsstudent, der gerne vil deltage i konkurrencen. Kan hun det? Hun er spansktalende. Kan hun skrive på spansk, eller skal hun skrive på engelsk, som er et fremmedsprog for hende?

    Mvh. Inge Lise

    Svar

Skriv en kommentar